Fogás: egyéb, Alkalom: hétköznapi, Elkészítési idő: 120 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
1.Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk, majd kelt tésztát dagasztunk. Amikor megkelt 4 részre osztjuk a tálban.
2.Egy részt kiveszünk és elfelezünk, kinyújtjuk kör formára, kb. 30 cm-es méretre mindkettőt. Egyik lapot megkenjük a habosra, lágyra kikevert sós Ramával.
3.A megkent lapot befedjük a másikkal, majd 16 cikkre felvágjuk. A nagyobbik feléről kezdve kifli formára feltekerjük.
4.Szilikonos sütőpapírra tesszük, tetejét megkenjük tojással. Öreg sóval díszítjük. Bármivel megszórhatjuk a tetejét pl. magokkal, fűszerekkel, sajttal.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Tölthetjük is az ízlésünknek és alkalomnak illően sonkával, kolbásszal, gombával, különböző krémekkel is.
|
|
|
|
2 komment
|
8 ember kedveli
|
jolika66
2015.05.28 19:15
|
|
|
|
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet: |
|
|
|
jolika66 |
2015.05.29. 19:15 (#2) |
|
|
Kb. 20-25 perc a sütési idő! |
|
roxxy373 |
2015.05.29. 11:36 (#1) |
|
|
Hany fokon rs hany percig sutjuk? |
| |
|
|
|
élesztőt langyos, részt kiveszünk, megkent lapot, nagyobbik feléről, megszórhatjuk, felfuttatjuk, fűszerekkel, ízlésünknek, sütőpapírra, feltekerjük, dagasztunk, Szilikonos, mindkettőt, kinyújtjuk, Tölthetjük, kolbásszal, elfelezünk, alkalomnak, különböző, Habkönnyű, krémekkel, díszítjük, felvágjuk, kiveszünk, megkenjük, megkenjük, nagyobbik, befedjük, Bármivel, élesztőt, liszt, tojás, pohár tejföl, étolaj, cukor, élesztő, krémhez, Rama,
|
|
|
|
|